Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 26 aprilie 2013

EUR/RON

X | 19 ianuarie 2013:
@AC
Care este parerea ta in privinta evolutiei cursului de schimb pentru EUR/RON (pentru 3-6-9 luni) ? Nu ma intereseaza cifre ci doar daca o scada/creasca/stagneze. sursa
aristotelcostel | 19 ianuarie 2013:
@x
2-3 luni va fi tot pe aici. sursa
Radu Soviani, 31 ianuarie 2013:
Florin Citu a a avut dreptate! In 17 ianuarie recomanda cumpararea de Euro, vazand o depreciere sursa
aristotelcostel, 31 ianuarie 2013

Intarirea e conjuncturala, insa  conjunctura nu e de doua saptamani. Leul se tot intareste din august 2012.
E posibil ca Eur/RON sa mai treaca prin 4.3351. Deprecierea din ultimele 2 saptamani a monedelor est-europene fata de euro tine de politica de “flotare controlata”, cele trei bărci centrale incercand sa nu lase dolarul sa cada pe gheata fix in cap.
In mod “surprinzator”, cand dolarul va incepe sa se intareasca brusc in fata euro, euro va lâncezi sau se va deprecia si fata de leu/zlot/forint. Astfel se limiteaza intervalul de variatie al USD/EST-EUROPEAN-SLAVE-BACKED-MONEY.
Florin Citu a spus dintr-o perspectiva “fundamentalista” ca “acum” e momentul cumpararii de euro, facand recomandarea pentru diferiti napastuiti… cu rate sau… “diversificatori” de valute in momente neprielnice.
P.S. Oare cati “dreptaci” au trecut in toamna lui 2012 pe euro si dolar de frica tancurilor sovietice? sursa
Curs BNR din 26 aprilie 2013: 4.3366 EUR-RON


Răspunsul pe care i l-am dat lui X pare a aparţine unui... microbist. Totuşi, cred că deja ştiţ' că încerc să ating maximul de precizie în cel mai ridicol mod posibil.

Când am formulat comentariul alambicat, adresat lui Radu Soviani, aveam mintea odihnită şi următorul scenariu în...ea:


Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă