Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 16 noiembrie 2008

Fazele balonului imobiliar pe înţelesul investitorilor români!



GEORGE VULCĂNESCU (NU VĂ VINDEŢI CASELE!!!)

Este evident faptul că domnul Vulcănescu îşi respectă cititorii şi, în consecinţă, se simte obligat să le ofere cele mai alese ...sfaturi. Articolul din care a fost extras fragmentul de mai sus targetează în special segmentul proprietarilor de case de tip bizoni şi cel al potenţialilor cumpărători de tip fazani. Ideea (NU VĂ VINDEŢI CASELE!!!) în sine, idioată, pare amuzantă, însă domnul Vulcănescu ştie prea bine că un exit bun se face fără concurenţă. Aşadar ...în premieră mondială ...în România, senzaţional, doamnelor şi domnilor, mi-am propus să mă adresez şi eu acestor pături ...sau cirezi, sperând că fazele balonului imobiliar vor putea fi înţelese chiar şi de către "investitorii" români în "unităţile dă riăl isteit".


Etape clasice ale unei bule speculative
Sursa: http://www.irvinehousingblog.com/2007/06/25/houses-should-not-be-a-commodity/

Întrucât primele două faze nu prezintă importanţă pentru victimele bulelor speculative, mai mult, acest post adresându-li-se ...cu precădere, voi trece direct la stadiile dedicate...fazanilor şi bizonilor.

Media attention - BEFORE


Enthusiasm


Greed


Delusion (Ţepeişăn!)


New Paradigm


Denial


Bull Trap & Return to "normal"


Fear


Capitulation


Despair


Return to the mean - AFTER


...PRECIOUSSSSSSSSSSSSS


Oare?

După ce veţi fi înţeles cum stă treaba cu ...imobiliarele, dragi smeagoli, mai exact, când vă veţi fi desprins de sfaturile tuturor nazgûlilor aflaţi în slujba ... sauronilor, puteţi trece la următoarele nivele:

Fazele şi cauzele baloniadei
Psihologia balonului şi cauzele maniei

...esenţial

7 comentarii:

B spunea...

Imaginile fac 1000 de cuvinte iar cele cu smeagol potrivit alese, am ras cu gura pana la urechi. In privinta exitului, principiul lui occam ne duce cu gandul la cea mai plauzibila explicatie care tinde sa fie cea adevarata ref. la 'sfatul' Tov. Vladescu...

B spunea...

erata, se pare ca l-am botezat pe Vulcanescu, mea culpa...

AristotelCostel spunea...

@b

De când am citit articolul lui Vulcănescu...mi-a strălucit Smeagol...în parbriz...precioussss...my preciousss...

Bogdan spunea...

Ok. Noi clar nu suntem inca in faza de despair. dupa parerea ta, unde ne-am regasi in acel grafic la acest moment?

AristotelCostel spunea...

@bogdan

Majoritatea smeagolilor abia se apropie de New Paradigm, în timp ce smeagolii versaţi depăşesc uşor faza de Denial.
După ce depăşim manipulările din octombrie 2008 (mă refer la statisticile bolnave cu creşterea numărului de tranzacţii pentru ultimii smeagoli creditaţi în septembrie) ...se duce şi Return to "normal".

Manole spunea...

Eu zic că Bucureştiul a intrat în "fear" în timp ce restul ţării abia întră în denial. Restul ţării nu va avea însă o fază de "return to normal". Va intra direct în "fear" când în Bucureşti deja va fi "capitulation". În faza de capitulare oamenii vor vinde orice, oricum, oricând, oricui. Deja pe anumite zone / paliere de preţ se simte o oarece grabă de a vinde.

Pentru mine e incredibilă viteza cu care se mişcă lucrurile. E adevărat că la noi ţeapa imobiliară a căpătat proporţii pantagruelice care au transformat-o într-un veritabil Caritas, dar chiar şi aşa e incredibil. Ghinionul ultimilor intraţi în joc e faptul că spargerea balonului s-a suprapus peste începutul venirii crizei, care cred că ajută la "arderea etapelor". Cred că nu am văzut nici 1% din ce va fi.

AristotelCostel spunea...

@manole

Da, oricum, acel Return to "normal" e complet artificial, fiind constatat de o hârtie de bişniţ.
În provincie, n-aş zice că e o completă inconştienţă. De exemplu, cei din Cluj au cam pornit primii la vale.
Pe cât de artificială a fost umflarea bulei, pe atât de repede se va şi sparge. În plus, vremurile nu permit tranziţii prea mari, informaţiile circulând ceva mai repede.

Legat de pantagruelismul caritasului imobiliar românesc, până şi unii securişti cu obrazul de 15 cm au spus că nu se bagă în imobiliarul românesc pe motiv de ...TUNURI!
Atunci, unde mai e surpriza?

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă