Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 22 februarie 2015

EUR/USD... vorbe, nu fapte (2)

8 Februarie 2015
15 Februarie 2015
22 Februarie 2015

Parcursul de principiu al EUR/USD, în scenariul de bază descris în urmă cu două săptămâni, a fost respectat, apreciere până la 1,1427, și depreciere până la 1,128. Odată atins acest nivel, a venit și megaștirea căderii de acord între Grecia și restul UE (Germania) privind rostogolirea datoriei încă 4 luni până la următoarea... rostogolire ceea ce a determinat închiderea unor poziții short.
Încă nu exclud ca aceste abandonuri să continue, iar mișcarea să se abată spre nivelul de 1,15, caz în care stop loss-urile (LE: pozițiilor short) vor fi ciupite rând pe rând înainte de... reluarea mișcării descendente.

3 comentarii:

Unknown spunea...

salut.Aristotel,asteptam si o analiza pe Euro/Ron daca se poate :)

Informatii-economice spunea...

AC, si totusi, dupa 1.086 ce crezi ca se va intampla?
Lucian, Eur/Ron e intr-un sarpe monetar in care e tinut stabil... pe o piata asa de mica precum cea a ron si cu un jucator asa puternic precum BNR, lucrul acesta nu e deloc complicat!

AristotelCostel spunea...

@lucian07
Daca am confirmări, public. Deocamdata rămâne valabil ce am spus pe 9 februarie aici... cu mențiunile că hryvna s-a prăbușit de tot și... că de acum pot analiza și EURRON (când am timp/chef). :D

@răzvan
Deja e făcut "mersul" până la 1. :) La 1,0895 nu-mi propun decât să determin potențialul mișcării pe termen scurt și mediu. E posibil ca după atingerea acestui nivel, EURUSD să sufere o corecție complexă care nu mai prezintă interes pentru mine decât la nivele de peste 1,2.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă